Educație

proiect anual

Bursele de Excelenţă Rotary

Unul dintre obiectivele Clubului Rotary Baia Mare este de a susţine şi încuraja performanţa şi excelenţa. Dragostea rotarienilor pentru artă şi cultură s-a materializat sub forma Burselor de Excelenţă acordate elevilor talentaţi din Baia Mare, premiaţi ai olimpiadelor Şcolare la nivel naţional sau internaţional.

proiect anual

Burse de studii

De-a lungul celor 20 de ani, Clubul Rotary Baia Mare a sprijinit financiar tineri, fie pentru a-şi continua studiile, fie pentru a participa la diverse evenimente în sprijinul carierei alese.

2019

Rotary susţine Educaţia

Copiii din proiectul „Şcoala de alfabetizare” al Fundației Somaschi au primit rechizite, ghiozdane, cărți de colorat și cărți de povești.

2013

Masterclass pentru tineri muzicieni

Rotary Club Baia Mare a iniţiat în 2013 un proiect cultural pentru tinerii talentaţi ai Liceului de Artă din Baia Mare. La invitaţia clubului nostru, pianista germană de origine română, Karina Sabac, a oferit, timp de o săptămână, ore de masterclass pentru tinerii muzicieni de la secţiile Pian şi Muzică de Cameră.

2004

“Construieşte pentru creaţie”

Oraş cu tradiţie în pictură, Baia Mare a devenit începând din1958, data înfiinţării Şcolii de Muzică şi Arte Plastice, şi un centru de promovare a muzicii. Rezultatele la concursurile şi olimpiadele artistice naţionale şi internaţionale confirmă vocaţia acestei şcoli de descoperitor şi formator de talente.

2000

Concurs de eseuri şi postere “Cum facem lumea mai bună, ajutându-i pe alţii”

Richard King, Preşedintele Rotary Internaţional 1999-2000, a iniţiat un concurs internaţional de eseuri şi postere intitulat “Cum facem lumea mai bună, ajutându-i pe alţii“, adresat copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani. Clubul Rotary Baia Mare a participat la acest concurs prin intermediul a peste 70 de copii băimăreni.